Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

                              HELP YOURSELF

MIJN BLOG


Eiwitten/Aminozuren

Ons lichaam heeft het vermogen om zelf uit aminozuren eiwitten samen te stellen. Zelfs kan het verschillende aminozuren zelf maken, maar met een aantal zuren lukt dat niet. Dit tiental aminozuren moet door ons voedsel aangevoerd worden. Zij worden de essentiele aminozuren genoemd.

De kleinste hoeveelheid van de benodigde aminozuren bepaalt hoeveel er kan worden samengesteld van het eiwit. Ter vergelijking het volgende: voor het maken van de Nederlandse vlag heeft men banen nodig van rode, witte en blauwe kleur. Heeft men nu duizend rode en duizend witte banen en vijf blauwe, dan kan men slechts 5 vlaggen maken. Nu zijn er eiwitten met bijvoorbeeld veel rode en witte banen en eiwitten met veel blauwe. Kombineert men nu aan één maaltijd deze eiwitten, dan kan het lichaam dus voldoende Nederlandse vlaggen, oftewel de gewenste eiwitten samenstellen uit die rode, witte en blauwe banen.

Op dit principe berusten de vele combinaties van voedingsmiddelen; bijvoorbeeld

aardappelen met vlees, gierst met linzen, rijst met soja, tarwe met bruine bonen, bonen- of erwtensoep met roggebrood.

Er zijn tien essentiele, die niet door het lichaam zelf geproduceerd kunnen worden. Van deze tien echter, zijn er twee slechts in een bepaalde levensfase van wezenlijk belang: isoleucine en leucine.

Een eiwit waarvan bekend is dat het de essentiele aminozuren in een voor ons goede verhouding bevat, is het eiwit in het kippe-ei. Niet het wit van het ei bevat het meeste eiwit, maar de dooier. Eieren bevatten echter ook nog cholesterol en zwavelverbindingen. Daarom wordt aangeraden niet meer dan twee of drie eieren per week te eten.

Meer over dit alles kunt u ook te weten komen door een cursus HELP YOURSELF te volgen. Geef u op via de website, of door te bellen met tel.nr. 06-51002585 of door te mailen naar [email protected]

Blog

LENTE

Posted on March 23, 2013 at 2:47 PM
LENTE
De knoppen zitten weer aan de bomen. Je voelt weer een bijna zinnelijk verlangen om uit te breken. Gebundelde kracht die op springen staat.In geen enkel ander seizoen wordt er in de natuur zoveel opgebouwd als in de lente. Ook binnen in ons lichaam wordt van alles in gang gezet.
We zijn nog gewend aan onze winterkleren. Bijna niemand trekt met de eerste mooie dag meteen een zomeroutfit aan. Dat voelt wat geforceerd en bloot. Die natuurlijke aarzeling klopt helemaal met wat gezond voor je is. Je huid heeft wat tijd nodig om weer voldoende pigment op te bouwen en zich zodoende tegen verbranding te beschermen. Daarbij komt dat de uv-straling, verantwoordelijk voor het verbranden van de huid, in de lente net iets sterker is. De ozonlaag, die een groot deel van het uv-licht filtert, is in de lente het dunst. Ga dus in de lente regelmatig naar buiten en bouw de blootstelling van je huid aan de zon geleidelijk op.
Een handige manier om in de lente weer eens aan je conditie te werken is "gewoon" doen. Gewoon in de zin van gematigd zijn met luxeprodukten. En denk daarbij niet alleen aan alcohol, sigaretten of snoep. Laat, als je het je kunt permitteren, de auto bijv. wat vaker staan en loop of fiets eens naar je werk. Doe ook de boodschappen met de fiets. Neem de trap in plaats van de lift. Pak een schoonmaakklus in huis aan in plaats van het uit te besteden. Of werk eens lekker in de tuin en gebruik een ouderwetse grasmaaier i.p.v. een elektrische.
Wil je op gewicht blijven of wat gewicht kwijtraken, dan kun je beter elke dag bewegen dan één keer in de week sporten. Onlangs stelde dr.Hans Savelberg (Bewegingswetenschappelijk hoofddocent) dat rustig slenteren meer gezondheidswinst biedt dan afzien. Na een "slenterregime" trad er bij proefpersonen een aanzienlijke verbetering van bloedwaarden  (suikerziekte en hart-en vaatziekten voorkomend) op ! Een ingrijpende wijziging van onze kijk op een gezonde leefstijl.
Het idee is: wie dagelijks 'n half uur sport (= de oude norm) houdt nog 23,5 uur over om te zitten/liggen.
Gezondmakend bewegen. Onderzoek wijst uit dat regelmatig fietsen minder belastend voor je gewrichten is dan joggen. Ook wordt je er volgens de bewegingswetenschappers minder snel zwaarmoedig door. Je vangt ook 2 vliegen in een klap: je bent in beweging en ook nog eens in de buitenlucht. Twee manieren om zuurstof naar al je cellen te brengen, waardoor je je energieker gaat voelen.
Hooikoorts in de lente. Brandnetels helpen bij allergische aandoeningen zoals hooikoorts en astma. Het netelgif bevat onder meer histamine. Deze stof komt ook vrij bij hooikoorts en is verantwoordelijk voor het opzwellen van het slijmvlies, wat jeuk veroorzaakt. De kleine hoeveelheid van deze stof in gedroogde brandnetels kan homeopathisch werken. Drink dus twee kopjes brandnetelthee per dag als je last van hooikoorts hebt.
Honing bevat kleine hoeveelheden pollen of stuifmeel die als je er een honingdrankje van maakt, werken als een homeopathisch anti-hooikoorts middel. Zorg dat de honing niet heter wordt dan 40 graden Celcius. Wat te denken van brandnetelthee met een lepeltje honing !
Tenslotte: de lever.
Help je lever een handje. De lever filtert het bloed en verwijdert belastende stoffen uit je lichaam door ze af te breken en uit te scheiden. Daarnaast maakt de lever gal, die cholesterol en vetoplosbare gifstoffen kan binden. Je ontziet je lever door minder vet te eten en door zo min mogelijk stoffen te consumeren waarvan je weet dat de lever deze als belastend zal herkennen, zoals bijvoorbeeld alcohol. Een gezonde leverfunktie zorgt voor meer energie, een goede gemoedstoestand en een gezonde nachtrust.
Kortom: lente betekent: verjonging, vernieuwing en wedergeboorte
 
 
 
 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

223 Comments

Reply weymwal
11:59 AM on January 31, 2022 
weymwal fb158acf10 https://jukka1986.wixsite.com/spymleowartoa/post/???????µ?-??????
?µ-????????-?-?µ?????-???-??-???-??-19-iso-full-activator-utorren
t-windows-serial
https://prindiouputapeloto.wixsite.com/orfatifla/post/pixologic-z
brush-2021-1-1-pro-32-full-version-pc
https://flatrabchamehuamis.wixsite.com/dmitmereza/post/?-???-?-??
???-??-?-?-?-?-?-?-???-qotada-mp3-download
https://absersypmmivama.wixsite.com/klepivkewohl/post/ohio-unempl
oyment-says-pay-held
https://enevictheogreed.wixsite.com/siolijaro/post/shots-of-a-bea
utiful-girl-sexy-black-top-cfec1a98-0f6c-4a67-86a1-b5765342-imgsr
c-ru
https://sargarrison1981.wixsite.com/laaneborla/post/beach-volleyb
-32bit-registration-latest-windows-download-zip-cracked
https://tinutingterpo.wixsite.com/welldidaba/post/watch-online-y_
s-ry_4_2019_bd-720p-utorrent-mkv-mkv
https://wordculfirabomtoo.wixsite.com/staphesprovis/post/copytran
s-contacts-activation-code-keygen-crack
https://propalkatina.wixsite.com/saufoundbimno/post/moments-in-th
e-life-of-girls-y_ea0e5cd6-imgsrc-ru
https://bethelfore265nnc.wixsite.com/abatonut/post/roblox-hack-me
-free-robux
Reply WimCat
11:35 AM on February 6, 2022 
url=http://ivermectinx.quest/ says...
stromectol covid
Reply LisaCat
12:16 PM on February 6, 2022 
url=https://escitalopram.monster/ says...
lexapro 7.5 mg
Reply PaulCat
12:50 PM on February 6, 2022 
url=https://augmentin.today/ says...
augmentin 600 mg
Reply JudyCat
1:43 PM on February 6, 2022 
url=http://dutasteride.online/ says...
avodart capsules
Reply CarlCat
3:22 PM on February 6, 2022 
url=http://dipyridamole.quest/ says...
dipyridamole in india brand name
Reply UgoCat
6:56 PM on February 6, 2022 
url=http://ivermectinxtab.monster/ says...
stromectol ireland
Reply AshCat
6:59 PM on February 6, 2022 
url=http://augmentin.today/ says...
augmentin 875 mg tab