Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

                              HELP YOURSELF

MIJN BLOG


Eiwitten/Aminozuren

Ons lichaam heeft het vermogen om zelf uit aminozuren eiwitten samen te stellen. Zelfs kan het verschillende aminozuren zelf maken, maar met een aantal zuren lukt dat niet. Dit tiental aminozuren moet door ons voedsel aangevoerd worden. Zij worden de essentiele aminozuren genoemd.

De kleinste hoeveelheid van de benodigde aminozuren bepaalt hoeveel er kan worden samengesteld van het eiwit. Ter vergelijking het volgende: voor het maken van de Nederlandse vlag heeft men banen nodig van rode, witte en blauwe kleur. Heeft men nu duizend rode en duizend witte banen en vijf blauwe, dan kan men slechts 5 vlaggen maken. Nu zijn er eiwitten met bijvoorbeeld veel rode en witte banen en eiwitten met veel blauwe. Kombineert men nu aan één maaltijd deze eiwitten, dan kan het lichaam dus voldoende Nederlandse vlaggen, oftewel de gewenste eiwitten samenstellen uit die rode, witte en blauwe banen.

Op dit principe berusten de vele combinaties van voedingsmiddelen; bijvoorbeeld

aardappelen met vlees, gierst met linzen, rijst met soja, tarwe met bruine bonen, bonen- of erwtensoep met roggebrood.

Er zijn tien essentiele, die niet door het lichaam zelf geproduceerd kunnen worden. Van deze tien echter, zijn er twee slechts in een bepaalde levensfase van wezenlijk belang: isoleucine en leucine.

Een eiwit waarvan bekend is dat het de essentiele aminozuren in een voor ons goede verhouding bevat, is het eiwit in het kippe-ei. Niet het wit van het ei bevat het meeste eiwit, maar de dooier. Eieren bevatten echter ook nog cholesterol en zwavelverbindingen. Daarom wordt aangeraden niet meer dan twee of drie eieren per week te eten.

Meer over dit alles kunt u ook te weten komen door een cursus HELP YOURSELF te volgen. Geef u op via de website, of door te bellen met tel.nr. 06-51002585 of door te mailen naar [email protected]

Blog

VOEDING ALS MEDICIJN

Posted on May 20, 2013 at 5:44 PM
VOEDING ALS MEDICIJN
Hippocrates (460-377 vóór Christus), die de vader van de wetenschappelijke geneeskunde wordt genoemd, legde de basis voor een rationelere geneeskunde. Dit in tegenstelling tot de toen in het antieke Griekenland heersende magisch-religieuze geneeskunde, ook wel tempelgeneeskunde genoemd. Hij ontwikkelde de natuurgeneeskunde als autonoom en traditioneel medisch systeem. Nog steeds wordt de eed van Hippocrates afgelegd na het behalen van het artsendiploma. Nog steeds geeft de slang-afbeelding op de ruit van de auto aan dat men met een beoefenaar van de geneeskunde te maken heeft.De slang was in bovengenoemde tempelgeneeskunde de God van de genezing die men hoopte in z'n dromen te kunnen waarnemen want dan zou men genezen. De magisch-religieuze aanpak dus.
De natuurgeneeskunde is dus van oorsprong een Grieks, dus Westers systeem, en staat daarom dichtbij de Europese cultuur.
Een belangrijke uitspraak van Hippoctates was: maak van uw voedsel uw medicijn. En inderdaad: voeding is het krachtigste middel bij het behandelen van bijna alle klachten.
Fruit bijvoorbeeld neemt binnen het voedingspakket een heel bijzondere plaats in. Dat heeft enerzijds te maken met het specifieke soijsverteringsstelsel van de mens die van nature een vruchteneter is; en anderzijds met het feit dat vruchten in staat zijn grote hoeveelheden licht op te nemen. Lichtenergie is de bron van gezondheid. In de cursus HELP YOURSELF Gezond, SLANK en Fit krijgt men volop informatie over deze twee onderwerpen: het spijsverteringsstelsel en lichtenergie oftewel biofotonen.
FRUIT dat specifiek voor bepaalde klachten kan worden ingezet:
De appel: een Duits onderzoek wijst er op dat 1 appel per dag een 11% gunstiger cholesterol-gehalte oplevert. Bij 2 appels per dag daalt het risico op borstkanker met 39%; en wie 3 appels per dag eet heeft 21% minder kans op hart- en vaatziekten.
De kers: Onze beste vrucht.
Hoewel tropisch en subtropisch fruit topkwaliteit heeft (vanwege het betere klimaat), zijn de eigen fruitsoorten heel gezond; en de kers spant daarbij de kroon. De kers is rijk aan kalium en arm aan natrium en daardoor waterafdrijvend. Vooral de plantenkleurstoffen "anthocyanen" hebben een gunstige invloed bij de vorming van nieuw bindweefsel. De kers verdrijft urinezuur en is geschikt bij het behandelen van jicht en reumatische aandoeningen. De kers is ook rijk aan anti-oxidanten en voorkomt het uitdrogen van de huid. Verder is de kers populair bij natuurlijke afslankingskuren.
GROENTEN: Er is de laatste jaren een duidelijke herwaardering van groenten vast te stellen. Groenten zijn relatief goedkoop; worden gemakkelijk in ons klimaat geteeld en zijn, afwisselend volgens de soort, het hele jaar beschikbaar. Het "broodje gezond" belegd met verse rauwe groente is in onze jachtige samenleving niet meer weg te denken. Wetenschappers hebben ontdekt dat een aantal groentesoorten een anti-oxiderende werking hebben  en bio-actieve substanties bezitten. Broccoli, koolsoorten, spruitjes en radijzen zijn voedingsmiddelen met een farmacologische werking, d.w.z. dat deze voedingsmiddelen, NAAR HET VOORBEELD VAN HIPPOCRATES, ALS MEDICIJN WORDEN GEBRUIKT.
 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

102 Comments