HELP YOURSELF

MIJN BLOG
MIJN BLOG
Ons lichaam heeft het vermogen om zelf uit aminozuren eiwitten samen te stellen. Zelfs kan het verschillende aminozuren zelf maken, maar met een aantal zuren lukt dat niet. Dit tiental aminozuren moet door ons voedsel aangevoerd worden. Zij worden de essentiele aminozuren genoemd.
De kleinste hoeveelheid van de benodigde aminozuren bepaalt hoeveel er kan worden samengesteld van het eiwit. Ter vergelijking het volgende: voor het maken van de Nederlandse vlag heeft men banen nodig van rode, witte en blauwe kleur. Heeft men nu duizend rode en duizend witte banen en vijf blauwe, dan kan men slechts 5 vlaggen maken. Nu zijn er eiwitten met bijvoorbeeld veel rode en witte banen en eiwitten met veel blauwe. Kombineert men nu aan één maaltijd deze eiwitten, dan kan het lichaam dus voldoende Nederlandse vlaggen, oftewel de gewenste eiwitten samenstellen uit die rode, witte en blauwe banen.
Op dit principe berusten de vele combinaties van voedingsmiddelen; bijvoorbeeld
aardappelen met vlees, gierst met linzen, rijst met soja, tarwe met bruine bonen, bonen- of erwtensoep met roggebrood.
Er zijn tien essentiele, die niet door het lichaam zelf geproduceerd kunnen worden. Van deze tien echter, zijn er twee slechts in een bepaalde levensfase van wezenlijk belang: isoleucine en leucine.
Een eiwit waarvan bekend is dat het de essentiele aminozuren in een voor ons goede verhouding bevat, is het eiwit in het kippe-ei. Niet het wit van het ei bevat het meeste eiwit, maar de dooier. Eieren bevatten echter ook nog cholesterol en zwavelverbindingen. Daarom wordt aangeraden niet meer dan twee of drie eieren per week te eten.
Meer over dit alles kunt u ook te weten komen door een cursus HELP YOURSELF te volgen. Geef u op via de website, of door te bellen met tel.nr. 06-51002585 of door te mailen naar [email protected]
Blog
BURN-OUT door bijnieruitputting
Posted on February 9, 2014 at 4:33 PM |
Uitputting of burn-out is een veel voorkomend en groeiend probleem in onze moderne maatschappij. De gevolgen van zo'n zenuwinzinking zijn ook niet te onderschatten: financïele verliezen, conflicten in bedrijven, drugsgebruik, alcoholisme en nog zovele problemen. Uitputting heeft veel met de bijnieren te maken en is stilaan een epidemie aan 't worden. 67% van de bevolking heeft gezondheidsproblemen die tot een vorm van bijnieruitputting behoren. Bijnieren zijn als stressklieren vaak betrokken bij chronische ziektebeelden; maar dit is tot op vandaag nog steeds een miskend ziektebeeld door de medische wereld. Onze bijnieren maken tegenwoordig constant adrenaline en cortisol aan door een voortdurende bedreiging. Een bedreiging vanuit een maatschappij die volledig gebaseerd is op stimulatie en prestatie.Men zit daardoor al te vaak in een "fight or flight"- situatie en het "rest or digest" - evenwicht gaat verloren. Hierdoor ontstaan hoge cortisol-waarden en ontspoort ons immuunsysteem. Preventie kan ervoor zorgen dat de bijnieren niet uitgeput raken. Dit door een combinatie van leefstijl-veranderingen, weten wat je eet en drinkt, bewust worden waarmee je je geest voedt en overtuigend de zin zoeken van je leven. Wat betreft de voeding valt bij stressmomenten, vermoeidheid en spierpijn te denken aan méér magnesium. Dit zit in vijgen, citroenen, grapefruit, amandelen, noten, zaden, donkergroene groenten en appels. Magnesium werkt het beste in combinatie met vit.A (wortel, abrikozen, zuivel, visolie, groene en gele groentes) met calcium (melk, kaas, sojabonen, zalm, pinda's, walnoten, groene groentes) en met fosfor (melk, kaas, vlees, gevogelte, vis, granen, noten, peulvruchten). Je kunt ook denken aan het volgen van een kursus genaamd HELP YOURSELF, Gezond, SLANK en Fit. Deze gaat uitgebreid in op gezondheid en ziekte, op voeding én op leefstijl en is gebaseerd op de filosofie van de natuurgeneeskunde. In het voorjaar is het trouwens de ideale tijd om te ontgiften. Dan ben je er dus op tijd bij als je je nu aanmeldt. Dit telefonisch (nr. 06-5100.25.85 of 046-45.26.073) of per email ([email protected] of via de website (www.helpyourselfgezondslankfit.nl) |
Categories: None
Post a Comment
Oops!
The words you entered did not match the given text. Please try again.
Oops!
Oops, you forgot something.