Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

                              HELP YOURSELF

MIJN BLOG


Eiwitten/Aminozuren

Ons lichaam heeft het vermogen om zelf uit aminozuren eiwitten samen te stellen. Zelfs kan het verschillende aminozuren zelf maken, maar met een aantal zuren lukt dat niet. Dit tiental aminozuren moet door ons voedsel aangevoerd worden. Zij worden de essentiele aminozuren genoemd.

De kleinste hoeveelheid van de benodigde aminozuren bepaalt hoeveel er kan worden samengesteld van het eiwit. Ter vergelijking het volgende: voor het maken van de Nederlandse vlag heeft men banen nodig van rode, witte en blauwe kleur. Heeft men nu duizend rode en duizend witte banen en vijf blauwe, dan kan men slechts 5 vlaggen maken. Nu zijn er eiwitten met bijvoorbeeld veel rode en witte banen en eiwitten met veel blauwe. Kombineert men nu aan één maaltijd deze eiwitten, dan kan het lichaam dus voldoende Nederlandse vlaggen, oftewel de gewenste eiwitten samenstellen uit die rode, witte en blauwe banen.

Op dit principe berusten de vele combinaties van voedingsmiddelen; bijvoorbeeld

aardappelen met vlees, gierst met linzen, rijst met soja, tarwe met bruine bonen, bonen- of erwtensoep met roggebrood.

Er zijn tien essentiele, die niet door het lichaam zelf geproduceerd kunnen worden. Van deze tien echter, zijn er twee slechts in een bepaalde levensfase van wezenlijk belang: isoleucine en leucine.

Een eiwit waarvan bekend is dat het de essentiele aminozuren in een voor ons goede verhouding bevat, is het eiwit in het kippe-ei. Niet het wit van het ei bevat het meeste eiwit, maar de dooier. Eieren bevatten echter ook nog cholesterol en zwavelverbindingen. Daarom wordt aangeraden niet meer dan twee of drie eieren per week te eten.

Meer over dit alles kunt u ook te weten komen door een cursus HELP YOURSELF te volgen. Geef u op via de website, of door te bellen met tel.nr. 06-51002585 of door te mailen naar [email protected]

Blog

Eten, drinken en democratie

Posted on March 1, 2017 at 11:02 AM
Vandaag wil ik een drietal onderwerpen aansnijden:
- onze dagelijkse voeding
- wijn
- round up/democratie

ONZE DAGELIJKSE VOEDING
Op zoek naar de oorzaak van zwaarlijvigheid ! Een probleem dat langzaam maar zeker een mondiale aangelegenheid wordt.Dan komt men tot de conclusie dat de theorie van de "Big two" (teveel eten en te weinig bewegen) een verre van bevredigende verklaring geeft. En dat obesitas in feite een symptoom is van de steeds verdergaande industrialisering van ons voedsel. Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar goedkoop voedsel, wordt er steeds meer geproduceerd tegen steeds lagere kosten. Hierdoor doen in de voedingmiddelenindustrie steeds meer nieuwe produkten en produktiemethoden hun intrede. Of het nu om zoetstoffen, rundergehakt of tomaten gaat, niets is meer zoals het was. Met als gevolg dat een deel van ons voedsel niet alleen van veel mindere kwaliteit, maar bovendien daadwerkelijk schadelijk is geworden.
WIJN
Overmatig gebruik van alcohol, of liever de stof ethanol is slecht voor de lever waar alcohol wordt afgebroken, en voor de hersenen.
Dat staat haaks op wat wijnschrijver Harold Hamersma in zijn boek: wijnreis door mijn lichaam beweert: 3 tot 4 glazen wijn per dag zouden een heilzaam effect hebben.
Wijn bevat anti-oxydanten, zogenoemde flavonoiden, waarvan de stof "resveratrol" de bekendste is. Resveratrol zit in de schil van vooral de blauwe druif en komt dus voornamelijk in rode wijn terecht.
Echter, rode wijn is helemaal niet zo'n geweldige bron van flavonoiden. Thee, chocolade groenten en  fruit zijn belangrijker bronnen.
Af en toe een glaasje wijn blijft natuurlijk gewoon lekker . Op een feestje of een terras. Maar het glaasje daarna doet meer kwaad dan goed. Toch is degene die nooit alcohol drinkt, gezond eet en beweegt het best af: Dat is allemaal veel effektiever voor een gezond hart en gezonde bloedvaten dan het drinken van alcohol. En voor een slanke lijn is alcohol, en zeker wijn, ook al niet geweldig: er zitten flink wat calorieën in.
ROUND UP/DEMOCRATIE
Round up is een onkruidverdelger (herbicide) van de firma MONSANTO (onthoud de naam want nog even dan gaat Europa een handelskontrakt sluiten met o.a. deze foute handelsfirma). Zowel boeren als luie tuinders gebruiken deze herbicide in enorme hoeveelheden. Wereldwijd is het het meest gebruikte middel tegen onkruid. Goed spul, alles gaat er dood van. Niet alleen onkruid. Van alle Europeanen heeft 44 procent glyfosaat in het lichaam, het gif uit Round Up. In Nederland werd glyfosaat in vijf op de acht proefpersonen aangetroffen. Bij proefdieren werden hierdoor onvruchtbaarheid, genetische misvormingen en kanker vastgesteld. 
Zie de mens: de belofte van direct gemak maakt hem hem blind voor de kwalijke gevolgen op de lange termijn. Voor particulieren inmiddels verboden. Nu de boeren en Europa nog.
Via de FOODWATCH-organisatie wordt aktie gevoerd tegen de handelskontrakten met Monsanto, Coca-Cola en Volkswagen. Die kontrakten (TTIP en CETA) zijn ondanks
de overhandiging van 3,25 miljoen handtekeningen van Europese burgers tegen deze foute handelsverdragen getekend en door het Europees Parlement goedgekeurd (CETA) en ook TTIP is nog steeds niet van tafel ondanks beweringen van onze eigen minister Ploumen. CETA bijvoorbeeld bevat een levensgevaarlijke vorm van bescherming waarmee deze multinationals (o.a. Monsanto) onze overheid kunnen aanklagen als zij wetten invoeren die deze handelsfirma's niet aanstaan. Zij kunnen dan miljardenclaims indienen bij tribunalen, claims waarvoor de belastingbetaler mag opdraaien. De Europese markt zal dan moeten concurreren tegen Amerikaanse importprodukten die aan lagere standaard voldoen. Zoals bijv. hormoonverstorende stoffen in flessen water of yoghurt. Of t.a.v. genetisch gemanipuleerde organismen: accepteren dat deze niet op het etiket vermeld worden. In de V.S. en Canada is dat verboden. Dit alles is volgens FOODWATCH Nederland een regelrechte aanval op onze democratie en men vraagt met spoed steun om hun streven naar een referendum hierover waar te maken. 
A propos Democratie: Binnenkort de verkiezingen. We gaan de sociaal-democratie in Nderland toch niet ter grave dragen ??
Denk aan het lied "Toen was geluk heel gewoon" van Gerard Cox, met de zinsnede : Nederland herrees onder  Drees. 
Willem Drees loodste in 1947 als sociaal-democraat  de noodwet Ouderdomsvoorziening  door het parlement. Een voorloper van onze AOW. Nu al aan gesleuteld en wat blijft er over van deze voorzieningen als we de sociaal-democratie naar de knoppen stemmen. O, Nederland, let op uw saeck. De tijt en stond is daer. Opdat nu in den hoek niet raek. Uw vrijheid, die voorwaer.(Valerius)


Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

149 Comments

Reply dalgreg
7:16 AM on January 31, 2022 
dalgreg c0c125f966 https://tighmattiaforlandm.wixsite.com/berstingfiblua/post/samsun
g-q950t-soundbar-registration-64bit-software-keygen-pc-full
https://toiloramab1972.wixsite.com/atridedaz/post/beautiful-asian
-girl-1-kneehigh2_nishino_karen01_023-jp-imgsrc-ru
https://prepucextafseke.wixsite.com/dentpasxoci/post/nice-boys-e2
a2687f-34cf-4e1e-a41f-886a6f73-imgsrc-ru
https://enenattutel.wixsite.com/reuconnaipriv/post/crack-famous-t
een-girls-imgsrc-ru-exe-license-64
https://lockmikmembtleb198.wixsite.com/herspenthona/post/bitlife-
best-country-for-crime-pc-serial-download-zip
https://pfizkultura5458.wixsite.com/beschditina/post/dvdrip-the-h
era-pheri-4-2-hd-bluray-subtitles-torrent
https://wassuisametyn.wixsite.com/outesersup/post/scargar-el-arch
ivo-bridget-joness-baby-2016-patch-torrent-64bit-pro
https://beatrisromera114v0.wixsite.com/reattaupergeo/post/license
-isis-acid-execution-liveleak-keygen-zip-torrent-professional-win
dows
https://amtibabalcyla.wixsite.com/vokosraiver/post/cracked-transm
isi??n-windows-torrent-key
https://lorbgymarwi1974.wixsite.com/imnatara/post/usa-u20-vs-czec
h-republic-u20-live-streams-patch-download-license-rar-windows