HELP YOURSELF

MIJN BLOG
MIJN BLOG
Ons lichaam heeft het vermogen om zelf uit aminozuren eiwitten samen te stellen. Zelfs kan het verschillende aminozuren zelf maken, maar met een aantal zuren lukt dat niet. Dit tiental aminozuren moet door ons voedsel aangevoerd worden. Zij worden de essentiele aminozuren genoemd.
De kleinste hoeveelheid van de benodigde aminozuren bepaalt hoeveel er kan worden samengesteld van het eiwit. Ter vergelijking het volgende: voor het maken van de Nederlandse vlag heeft men banen nodig van rode, witte en blauwe kleur. Heeft men nu duizend rode en duizend witte banen en vijf blauwe, dan kan men slechts 5 vlaggen maken. Nu zijn er eiwitten met bijvoorbeeld veel rode en witte banen en eiwitten met veel blauwe. Kombineert men nu aan één maaltijd deze eiwitten, dan kan het lichaam dus voldoende Nederlandse vlaggen, oftewel de gewenste eiwitten samenstellen uit die rode, witte en blauwe banen.
Op dit principe berusten de vele combinaties van voedingsmiddelen; bijvoorbeeld
aardappelen met vlees, gierst met linzen, rijst met soja, tarwe met bruine bonen, bonen- of erwtensoep met roggebrood.
Er zijn tien essentiele, die niet door het lichaam zelf geproduceerd kunnen worden. Van deze tien echter, zijn er twee slechts in een bepaalde levensfase van wezenlijk belang: isoleucine en leucine.
Een eiwit waarvan bekend is dat het de essentiele aminozuren in een voor ons goede verhouding bevat, is het eiwit in het kippe-ei. Niet het wit van het ei bevat het meeste eiwit, maar de dooier. Eieren bevatten echter ook nog cholesterol en zwavelverbindingen. Daarom wordt aangeraden niet meer dan twee of drie eieren per week te eten.
Meer over dit alles kunt u ook te weten komen door een cursus HELP YOURSELF te volgen. Geef u op via de website, of door te bellen met tel.nr. 06-51002585 of door te mailen naar [email protected]
Blog
ALOË VERA
Posted on April 22, 2014 at 8:22 AM |
Omstreeks de 4e eeuw voor Christus bereikte het nieuws over de opmerkelijke geneeskracht van de aloë vera-plant Griekenland. Hippocrates, de vader van de wetenschappelijke geneeskunde en tevens de grondlegger van de natuurgeneeskunde; die als eerste een rationele grondslag gaf aan genezing van ziekten, was van meet af aan op de hoogte van de medische affecten van de aloë. Ook in de "Materia Medica" het werk dat tot in deze moderne tijd een belangrijk stempel op de westerse geneeskunde heeft gedrukt worden verscheidene bladzijden aan de aloë gewijd. Wie een levende plant op de vensterbank heeft staan, kan haar gel gebruiken voor intensieve verzorging van gestreste of beschadigde huid, bijvoorbeeld om zonnebrand te verzachten, bij brandwonden, bij schaaf- en snijwonden of om insectenbeten te behandelen. Sommigen van ons moeten over een bepaalde drempel heenstappen om zich aan het toepassen van verse aloë te wagen. We zijn immers gewend onze levensmiddelen, cosmetica en verzorgingsprodukten kant-en-klaar in de winkel te kopen.Niettemin is het heel eenvoudig en de moeite waard om van deze natuurlijke apotheek de gel uit het blad te gebruiken. Aloë behoort tot de familie der lelie-achtigen zoals ook prei, asperge, ui en hyacint en ster-van-Bethlehem. Enkele van deze verwanten hebben eveneens een geneeskrachtige werking. Wanneer je het geluk hebt een plantenvriend te kennen die een exemplaar op de vensterbank heeft, kun je hem om een baby-aloë vragen. Uitgegroeide planten vormen namelijk een overvloed aan loten. Wanneer je de cursus HELP YOURSELF, Gezond, SLANK en Fit gaat volgen, krijg je tijdens de laatste bijeenkomst zo'n baby-aloë mee naar huis. Inclusief gebruiksaanwijzing. "Help yourself" in optima forma ! |
Categories: None
Post a Comment
Oops!
The words you entered did not match the given text. Please try again.
Oops!
Oops, you forgot something.